Gazze'ye gidecek yardımlar Güney Kıbrıs'tan yükleniyor

Gazze'ye gidecek yardımlar Güney Kıbrıs'tan yükleniyor

ABD merkezli yardım kuruluşu World Food Kitchen (WCK), 1 Nisan'da yedi çalışanı İsrail hava saldırısında öldürülmeden önce bu yolu iki kez kullanmıştı.

Gazze'ye gönderilen yardımlar Çarşamba günü Kıbrıs'ta bir gemiye yüklenirken, bunun kuşatma altındaki bölgeye daha hızlı yardım ulaştırmak amacıyla inşa edilen bir ABD iskelesi kullanılarak gönderilen ilk kargo olması bekleniyor.

Konteynerler Çarşamba günü Larnaka limanına yanaşan ABD bandıralı Sagamore gemisine istifleniyordu. Gemideki bazı konteynerler Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen yardım olarak etiketlendi.

Güney Kıbrıs hükümet sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Gazze'ye yardım sevkiyatı için inşa edilen ABD'ye ait bir iskelenin tamamlandığını söyledi.

Letymbiotis, "Şu anda Larnaka'da bir ABD gemisine yardım yüklemesini tamamlıyoruz ve platform yerine oturduktan sonra sürecin bu kısmı -sevkiyat- başlayacak" dedi.

Geminin ne zaman yola çıkacağı belli değil.

İsrail'in Gazze’ye yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılar 2.3 milyon insanı kıtlıkla karşı karşıya bıraktı ve 34.000’den fazla insanın hayatını kaybettiği büyük bir insani krize neden oldu.

Sınırların kapatılması ve İsrail'in askeri operasyonları nedeniyle kara yoluyla yapılan sevkiyatların sekteye uğradığı Gazze'ye doğrudan yardım gönderebilmek için Güney Kıbrıs Mart ayında bir deniz koridoru açmıştı.

ABD merkezli yardım kuruluşu World Food Kitchen (WCK), 1 Nisan'da yedi çalışanı İsrail hava saldırısında öldürülmeden önce bu yolu iki kez kullanmıştı.

Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle bir liman altyapısı bulunmuyor ve ABD yardım sevkiyatlarını teslim almak için özel yapım bir açık deniz iskelesi inşa etti.

ABD'li yetkililer, yardımların teslim edildikten sonra ABD askeri lojistik destek gemilerine yükleneceğini ve daha sonra da bir geçide götürülerek burada kamyonlara yükleneceğini söyledi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.